Ιερισσός ή ElDorado;

Όπως κάθε τύραννος που σέβεται τον εαυτό του, έτσι κι η τρικομματική κυβέρνηση του αίσχους, στην επίθεση που εξαπέλυσε μέσω των ΜΑΤ στην Ιερισσό ξεκίνησε από τη νεολαία!! Εξ’ ου και ο αποκλεισμός του σχολείου Ιερισσού κι η ρίψη δακρυγόνων.

Κατά τη κυβέρνηση, την ElDorado, την Ελληνικός Χρυσός (είναι να γελάς με το τίτλο και μόνο…) οι Ιερισσιώτες έσφαλαν και πρέπει να πληρώσουν.
Έσφαλαν γιατί υπερασπίζονται το τόπο τους, ενάντια σε εκείνους που θέλουν να μετατρέψουν τη γη που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν και μεγαλώνουν τα παιδιά τους σε μια τεράστια χαβούζα εν ονόματι του κέρδους…
Έσφαλαν γιατί αντιστέκονται στην Ελλάδα της «ανάπτυξης» των Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη, στην Ελλάδα της τρόικα, των μνημονίων, της κρατικής βίας, καταστολής και τρομοκρατίας.
Έσφαλαν γιατί ορθώνουν το ανάστημά τους απέναντι σε ένα κράτος όπου ο μόνος γνώμονάς του είναι η προάσπιση των συμφερόντων της καναδικής ElDorado
Έσφαλαν γιατί μάχονται για το δικαίωμα μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης ενάντια στην αποψίλωση και τη βιομηχανοποίηση του τόπου τους!
Έσφαλαν γιατί αντιδρούν ενάντια στο περιβαλλοντικό και οικονομικό έγκλημα που αποπειράται να συντελεστεί στις Σκουριές.
Έσφαλαν γιατί στο  ερώτημα Ιερισσός ή El Dorado απάντησαν με βροντερή φωνή: ΙΕΡΙΣΣΟΣ!!!

Γιατί δεν είναι οικονομικό σκάνδαλο, αλλά οικονομικό έγκλημα και μάλιστα στα όρια της προδοσίας, είναι να πουλάς οικόπεδο γεμάτο χρυσάφι για 11εκατ. ευρώ
Είναι περιβαλλοντικό έγκλημα να καταστρέψεις εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους. Είναι περιβαλλοντική κτηνωδία να θυσιάσεις ένα ολόκληρο βουνό που χρειάζεται δεκάδες ή και εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια και μοναδικές γεωλογικές διεργασίες για να δημιουργηθεί. Ένα βουνό που με το υδρογραφικό του δίκτυο και μόνο ορίζει τη χλωρίδα, τη πανίδα και το υδρογεωλογικό καθεστώς όλων των κείμενων περιοχών. Ένα βουνό που με τα ρυάκια, τις πηγές, τους χείμαρρους και τα ποτάμια του διαμορφώνει το γεωλογικό και υδρολογικό καθεστώς περιοχών που βρίσκονται χιλιόμετρα μακριά!! Ένα βουνό που δεν είναι δυνατόν να αποκατασταθεί περιβαλλοντικά παρά τα δεκάδες ψέματα και τις επιστημονικές ανακρίβειες της καναδικής εταιρείας.
Τα γεγονότα βέβαια δεν είναι πρωτόγνωρα καθώς το παράδειγμα της Κερατέας παραμένει ακόμα ζωντανό στις μνήμες, όπως κι η τεράστια νίκη που πέτυχαν οι κάτοικοι της Κερατέας ύστερα από πολυήμερο αγώνα ενάντια στα διαπλεκόμενα συμφέροντα και τη κρατική καταστολή καταφέρνοντας να σταματήσουν τη κατασκευή του ΧΥΤΑ.

Όσον αφορά τη κυβερνητική απάντηση στο ερώτημα Ιερισσός ή ElDorado η τελική απάντηση δόθηκε σήμερα, με την αλήστου μνήμης εισβολή των ΜΑΤ στην Ιερισσό. Η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά, αφού άρχισε το ξεπούλημα της Ελλάδας βγάζοντας νησιά στο σφυρί, βάλθηκε, μαζί με το, γνωστό-άγνωστο αρχηγό των ΜΑΤ Δένδια, να εξανδραποδίσει, να διώξει κυριολεκτικά από το τόπο τους, τους-άκουσον άκουσον- «τρομοκράτες» κατοίκους της Ιερισσού, υπερασπιζόμενη με λυσσαλέο τρόπο, κυριολεκτικά το ξεπούλημα μιας γης που δεν της ανήκει.
Απάντηση θα πάρουν, ενότητα κι αγώνα που λέει κι ο ποιητής

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: