Πρωτοβουλία των 1000 Για ένα πλατύ πολιτικό και κοινωνικό Μέτωπο Διεξόδου Για την συμπαράταξη και την ενότητα της Αριστεράς

                 Πρωτοβουλία των 1000
Για ένα πλατύ πολιτικό και κοινωνικό Μέτωπο Διεξόδου – Για την συμπαράταξη και την ενότητα της Αριστεράς

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΤΩΝ 1000
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σήμερα Δευτέρα 5/11/2012, χίλιοι περίπου αγωνιστές της αριστεράς από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, οργανώσεις και ιδεολογικά ρεύματα, καταθέτουμε προς δημόσια διαβούλευση μια συλλογικά επεξεργασμένη και συνθετική πολιτική  πρόταση. Επιχειρούμε  με αυτή να συμβάλλουμε στην ενίσχυση της αναγκαίας
συζήτησης και των πολιτικών διεργασιών που γίνονται μέσα σε όλους τους χώρους και τα πολιτικά ρεύματα της αριστεράς αλλά και μέσα στην ίδια την ελληνική κοινωνία και σημαντική μερίδα του αγωνιζόμενου ελληνικού λαού. Επιθυμούμε να ενισχύσουμε εκείνη την προοπτική που αναφέρεται στην πλατιά πολιτική και κοινωνική ενότητα της αριστεράς, στην σημασία της προοπτικής μιας αριστερής κυβέρνησης, στην κατοχύρωση ενός ριζοσπαστικού πολιτικού προγράμματος αριστερής διεξόδου, αλλά και στην αναγκαιότητα της συνειδητοποίησης της ανάγκης ρήξης και ανατροπής με την πολιτική της ΕΕ, ως αναγκαία προϋπόθεση για την υλοποίηση του.
Την εβδομάδα αυτή η ελληνική κοινωνία δίνει μια μεγάλη και αποφασιστική απεργιακή μάχη, προκειμένου να ανατρέψει την νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της μνημονιακής κόλασης, να υπερασπιστεί τα εργατικά και δημοκρατικά δικαιώματα, να υπερασπιστεί το δικαίωμα της λαϊκής κυριαρχίας και της εθνικής ανεξαρτησίας.
Αυτή η μάχη μπορεί και πρέπει να είναι νικηφόρα. Η ριζοσπαστική πολιτική συμπαράταξη των δυνάμεων της αριστεράς, μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο σε αυτήν την κατεύθυνση, να δώσει τεράστια αυτοπεποίθηση στο λαό, να φέρει στο προσκήνιο την προοπτική μιας κυβέρνησης με κέντρο τις δυνάμεις της αριστεράς που να στηρίζεται σε μια ισχυρή ριζοσπαστική λαϊκή βάση. Μόνο μια τέτοια κυβέρνηση θα μπορέσει να ακυρώσει μονομερώς και χωρίς καμία αναστολή τις μνημονιακές συμβάσεις και όλους τους εφαρμοστικούς νόμους και να σταματήσει την αφαίμαξη του λαού για την πληρωμή ενός παράνομου και ταξικού χρέους.
Μόνο η συμπαράταξη των δυνάμεων της ριζοσπαστικής αριστεράς, μπορεί να αποτρέψει την ενίσχυση της φασιστικής δεξιάς, αλλά και κάθε σενάριο που φιλοδοξεί να αναθέσει στην Αριστερά τον ρόλο της νομιμοποίησης, της εμπέδωσης, ακόμη  και της διαχείρισης της τεράστιας καπιταλιστικής κρίσης και αδιεξόδων.
Αγώνας μέχρι την Νίκη
 
(Το κείμενο της πρωτοβουλίας των 1000, καθώς και οι υπογραφές των μελών της βρίσκονται αναρτημένα στην σελίδα. www.protovoulia-metopo.gr
 
Στο επόμενο χρονικό διάστημα και εφόσον ολοκληρωθεί αυτός ο κρίσιμος κύκλος της απεργιακή αναμέτρησης, η πρωτοβουλία θα προχωρήσει σε συνέντευξη τύπου ώστε να δοθούν όλες οι αναγκαίες διευκρινίσεις σχετικά με πολιτική της πρόταση).
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: